Taloyhtiöt
Taloyhtiöt hyötyvät PRKK:n monipuolisista ohjeista, palveluista ja teknisestä puhelinneuvonnasta remontointiin liittyvissä kysymyksissä. Pienikään taloyhtiö ei jää yksin rakentamiseen, remontointiin, hallinnollisiin tai asuntokauppaan liittyvissä asioissa. Tarvittaessa lakimiespalvelumma auttaa.
Jäsenenämme taloyhtiösi hallituksen jäsenet saavat kokeneiden asiantuntijoiden neuvoja ja ohjeita. Kaikkea ei tarvitse tietää itse tai kokea kantapään kautta.
Palvelut taloyhtiöille ja osakkaille
- Puhelinneuvonta vain PRKK:n jäseneksi liittyneille
- Lakimiespalvelu vain PRKK:n jäseneksi liittyneille
- Remonttitarpeen katsastus (ks. rajoitus vain pienet yhtiöt ja toiminta-alueemme)
- Asunnon ostajan palvelut + vuositarkastus-katsastus
- Asuntokauppajäsenyys
PRKK:n jäsenenä taloyhtiön hallinnon käytössä on extranet-sivuilla lisäksi rakentamiseen ja remontointiin liittyviä oppaita, ohjeita, sopimuslomakkeita, sopimusopas, aikataululomakkeita ym. materiaalia. Esimerkiksi verkkokaupassamme myynnissä olevat oppaat jäsenemme saavat extranet-sivuilta ilmaiseksi.
Extranet-sivulta löytyy taloyhtiöissä tarvittavaa tietoa mm. taloyhtiön korjaushankkeesta, kunnossapitotarveselvityksestä, kuntotutkimuksesta, peruskorjaushankkeista, toimista korjaushankkeen käynnistyessä ja yhtiön ja osakkaan välisestä kunnossapitovastuusta.
Lakimiespalvelu
Lakimiespalvelu auttaa PRKK:n jäseneksi liittyneitä. Extranet-sivulta löytyy kooste tyypillisestä kysymyksistä ja vastauksia niihin. Taloyhtiöasioissa kysymyksiä ja vastauksia on mm. seuraavista aiheista: asuntokauppa, taloyhtiön hallituksen vastuu ja vastuuvapauden myöntäminen, yhtiökokous, kunnossapitovastuu, urakoitsijan työvirhe sekä urakoitsijan takuu ja virhevastuu.
Esimerkki yksi:. Taloyhtiömme hallitus on monissa toimissaan ja päätöksissään rikkonut asunto-osakeyhtiölakia. Mitä voimme tehdä?
Vastaus: Asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsenen ja isännöitsijän on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään asunto-osakeyhtiölain mukaisen huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle.
Esimerkki kaksi: Kuinka pitkä on rakennusliikkeen virhevastuun aika työ suorituksesta?
Vastaus: Urakoitsijan virhevastuun aika on 10 vuotta. Esimerkiksi, jos vaikkapa vedeneristys (jonka tekninen käyttöikä on 30 vuotta) osoittautuisi virheelliseksi 8 vuoden päästä, olisi elinkeinonharjoittaja virhevastuussa.
Mikäli extranet-sivun vastausarkistosta ei löydy valmista vastausta kysymykseesi, lakimiespalveluun saat yhteyden extranet-sivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella.